Kérje személyes
konzultációnkat

Célok Célok Célok Célok Álmok Álmok Álmok Stratégia Stratégia Stratégia

Együttműködés Együttműködés Jövő Jövő Jövő Jövő Jövő Család Család Család

Család Család Család Nyereség Nyereség Nyereség Nyereség Csapat Csapat Csapat

Csapat Csapat Tradició Tradició Tradició Tradició Innováció Innováció Innováció

Győzelem Győzelem Győzelem Szabadság Szabadság Szabadság Pénz Pénz Pénz

A jövő aranyba öntve.

>

Személyre szabott megoldást kínálunk Önnek.
A Magyar Aranytartalék Kft. támaszt nyújt a biztonságos Aranytartalék képzésben.

« vissza

Hogyan gondolkodik a német lakosság az aranyról?

2013.január.27.
Amihez a németek nyúltak az elmúlt fél évszázadban, az, az esetek többségében arannyá változott. Gazdasági teljesítőképességük, a globális politikai palettán játszott szerepük, valamint a válságban az EU zászlóhajójaként történő fellépésük mind elismerésre méltó.

Az említett sikerekben nagy szerepet játszott a megfontolt, tudatos gondolkodásmód, amelyhez következetesség kapcsolódik. Ez jól érzékelhető a németek takarékoskodási és vagyonmegóvási magatartásában is.

A neves berlini Steinbeis Főiskola most megjelent tanulmánya szerint a német háztartások 8.000 tonna fizikai arannyal rendelkeznek. Ennek értéke 346 milliárd euró! A felsőfokú oktatási intézmény legutóbb 2010 végén készített hasonló felmérést és akkor 436 tonnával kisebb volt a németek sárga fém vagyona.

Ez az elképesztő aranymennyiség arról tanúskodik, hogy a német polgárok széles rétege tudatában van a nemesfém vagyonmegóvó képességének. A világ jelenlegi kitermelt aranymennyiségének több, mint öt százaléka van német magántulajdonban és lakosság körülbelül 90 százalékának van sárga fémből készült ékszere, tömbje, valamint érméje. Különösen a havi nettó 4000 euró feletti bevétellel rendelkező háztartásokban népszerű ez a befektetési forma. Egy év alatt megduplázódott ennek a társadalmi osztálynak az aranyvagyona. A német államnak a World Gold Council (WGC) legutolsó kimutatása szerint 3,391 tonna aranya van és ezzel a listán a második helyen áll az Egyesült Államok mögött. Érdekesség, hogy az amerikai aranyvagyon mennyisége körülbelül megegyezik a német háztartások által birtokolt aranytulajdonnal.

Az említett tanulmány szerint a nemesfémet vásárló emberek szinte kivétel nélkül elégedetten nyilatkoztak döntésükről, és a jövőben tovább akarják növelni készleteiket. 85%-a a befektetőknek hosszútávon kívánja megtartani aranyát. Meglepő, hogy a vásárlók fele otthonában tartja nemesfémet. A tömböket jobban kedvelik, mivel azokról azt tartják, hogy nehezebb hamisítani. Az érmék kapcsán inkább az esztétikai élményt említik. A németek az elmúlt években jóval több pénzt fektettek aranyba, mint például részvényekbe.

 

A 2013-as évre vonatkozó kilátásokat illetően egy dologban egyetértenek a németországi pénzintézetek, és elemzők: az arany tartós erősödését kiváltó fő okok, fundamentumok, az idén sem változnak érdemben, vagyis továbbra is például a pénz hígításával próbálják a válság hatásait tompítani. A jegybankok töretlen lelkesedéssel fogják a sárga fémet a nemzeti valuták értékvesztésének ellensúlyozása érdekében vásárolni. És akkor még nem is beszéltünk az amerikai gazdaságot egyre nagyobb nyomás alatt tartó belföldi adóssághelyzetről és a határozatlan időre bevezetett mennyiségi lazításról, az úgynevezett QE programról

Ügyfélkapu / Webiroda

Visszahívást kérek

Kérem, töltse ki az űrlapot az adataival és mi rövidsen visszahívjuk!


Küldés